Unde poti sa vezi un animal salbatic? La zoo, la circ, in libertate sau la televizor

Un deputat roman vrea sa interzica folosirea animalelor salbatice in circuri.

De pe bancuta mea de la poarta casei bunicilor aceasta initiativa se vede astfel:

1. Animalele salbatice aflate in libertate in Romania sunt pe cale de disparitie din cauza defrisarilor ilegale, braconajului si ierbicidelor date incorect de catre fermieri. De bine de rau vanatoarea in tara noastra se mai tine cat de cat sub control. Rezervatiile naturale aflate pe teritoriul tarii noastre sunt doar cu numele pe hartie. Vai de viata bietelor animale care s-au retras in interiorul lor.

2. Gradinile zoologice din Romania ii inspaimanta pe vizitatorii straini mai ceva ca centrele de copii orfani de pe vremea lui Ceausescu. Da' ce spun eu de gradinile zoologice, cand ai nostri nu sunt in stare sa administreze nici macar delfinariul de la Constanta. Am inteles ca mai au doi delfini, dar ca instructorii i-au avertizat ca vor pleca daca vor continua sa-i plateasca cu salariul minim pe economie (adica cel primit de catre un muncitor necalificat care munceste fara raspundere).

3. Posibilitatile de plecat in vacanta macar o data pe an sunt nule pentru cea mai mare parte a populatiei ramase in tara. Singura modalitate de a le arata copiilor cum arata un elefant ramane pentru multi parinti care au refuzat sa-si lase copiii in grija bunicilor si sa plece la munca unde or vedea cu ochii ramane circul care vine la ei in oras macar o data pe an.

In concluzie, o astfel de lege nu este nici pe placul bietelor animale care mediteaza la fabula cu cainele si lupul, nici pe placul parintilor si copiilor cu situatie financiara precara.

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente

Publicitate

Dai un ban da' stai în față

Un proiect dedicat celor care apreciază calitatea la un preț rezonabil.